Порівняння седанів: Subaru Legacy проти Mazda 6

12 Sep

Для нашого порівняння ми обрали найпоширеніші на території України седани з дволітровими 4-циліндровими силовими агрегатами ідентичної потужності (140 к.с. у Subaru Legacy та 141 к.с. у Mazda 6), 4-ступінчастими АКПП та навіть схожої кольорової гами.

Простір всередині салону приблизно однаковий, адже відмінності за довжиною та колісною базою у конкурентів мінімальні. Обидві автівки мають сучасний та динамічний вигляд, обидві наділені сімейними рисами своїх марок, обидві походять з Країни Висхідного Сонця.

Недарма Subaru Legacy виглядає соліднішою за опонента – така вона і під час руху. Автівка рішучо та плавно набирає швидкість на будь-якому шляху завдяки постійному повному приводу. Мотор рівно тягне вже з самих низів, водночас його гомін ледь чутно всередині салону та лише під час високих обертів (після 4000 об/хв) стає голоснішим. У салоні Mazda 6 сторонніх шумів чутно більше. До сотні у салоні автівки домінує аеродинамічний шум, а потім йому починає підспівувати двигун.

Здається, що Mazda 6 жвавіша. Переконують нас у цьому таблиці технічних даних. Mazda 6 на 1,5 секунди спритніша у набиранні швидкості до 100 км/год та на 11 км/год швидша. Коробка передач у Legacy з деякою задумливістю перебирає передачі. Як компенсація налаштуванням автомату є ручний режим перемикання. У Mazda 6 КП спрацьовує трішки швидше. На вибір водія або зниження передач, або спортивний режим АКПП. Проте в останньому випадку помітного поліпшення динаміки також не відчувається.

Підвіска Subaru пружно, однак без зайвого трясіння, відпрацьовує хвилі на трасі. Поштовхи та розгойдування на більших дефектах асфальту впевнено гасяться. Та навіть на дрібних нерівностях траси всередині Legacy комфортніше, ніж у салоні Mazda 6. Ходова Mazda 6 жорсткіша та на тих же нерівностях дарує автівці більші вертикальні прискорення, сильніше струшуючи пасажирів.

Legacy, з її високою жорсткістю кузова, постійним повним приводом з рівним розподілом крутного моменту за осями, низьким центром тяжіння та симетричним розташуванням агрегатів трансмісії щодо подовжньої осі, долає повороти впевненіше, з явно меншим креном, водночас вправно та невимушено. Вона м’яко відгукується на усі дії водія.

Mazda 6 має тугішу та жорсткішу систему керування. На дії водія вона реагує різкіше. Здається, що інженери мали на меті наділити седан не лише спортивною зовнішністю, а і відповідним темпераментом.

Subaru Legacy цієї комплектації коштує $ 31000, а Mazda 6 – $ 27000. Певно, ці $ 4000 потрібно переплатити лише за повнопривідну трансмісію та складніший й дорожчий під час обслуговування оппозитний двигун? Виявляється, не лише. Керувати Subaru легше та зрозуміліше, вона впевненіше почуває себе на мокрій дорозі та під час швидкісних віражів. Mazda 6 потребує від водія більше сил, не балуючи зворотним зв’язком. Отож і виходить, що такої злагодженості та взаєморозуміння, які є в Legacy, з Mazda 6 ледь отримаєш. Ця автівка не так вправно долає нерівності траси. Але вона практичніша та зручніша для подорожей великою компанією, а також простіша та дешевша під час обслуговування. І якщо Subaru Legacy більше схожа на спортсмена-бізнесмена, то Mazda 6 швидше нагадує простого та компанійського молодого сім’янина.

 

На сайті продажу потриманих автівок auctionexport.com ви знайдете безліч пропозицій, щоб задовольнити найвимогливіший смак. Будь-яку обрану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою в Україну з США або Канади.

Subaru Legacy на продаж у місто Полтава

Mazda 6 на продаж у місто Полтава

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *