Муки вибору: Mercedes ML 350 проти BMW X5

12 Sep

Який преміум-кросовер обрати: Mercedes ML 350 CDI чи BMW X5 xDrive30d? Не варто чекати легкої відповіді на це запитання!

Здавалося б, результат поєдинку, начебто, передбачуваний: новенька BMW буквально підкорює і за зовнішнім виглядом, і за комфортом всередині салону, і за параметрами руху. Це дійсно незрівнянна автівка! Проте варто було сісти за кермо Mercedes, як світосприйняття змінилося: вона не краща й не гірша. Вона абсолютно інакша. І вона також нам неймовірно сподобалася! Однак розглянемо все за чергою.

Зовні ви впізнаєте X5 з будь-якого ракурсу. Їй додали агресії: величезні ніздрі з  фарами однозначно переконують – перед нашими очима серйозний апарат, тому краще за все поступитися дорогою. І здебільшого учасники руху так і роблять. А власник автівки потилицею відчуває заздрість всіх тих, хто не має змоги дозволити собі X5. Одразу бачимо – самець! Чи не пора знімати третю частину фільму «Бумер»?

Mercedes ML350 CDI має скромніший зовнішній вигляд за опонента. Хоча і тут не обійшлося без прикрас – опційні бампери з квадратними повітрозабірниками як би промовляють: замовник цієї автівки не заощаджував на устаткуванні.

Однак досить топтатися на місці – потрібно вирушати у дорогу. І якщо йде мова про BMW X5, нехай і зі скромним 3-літровим дизелем, то потрібно не просто їхати, а «летіти». Автівка має не захмарну потужність у 249 к.с., але крутний момент у 570 Нм багато у чому пояснює запальний характер набирання швидкості. З місця до сотні X5 набирає за 6,9 с – не рекорд, однак запасу тяги завжди вистачає. Основне блюдо – реакція автівки на різке подання пального на швидкості, наприклад, після 100 км/год. Вдавлює у спинку крісла анітрохи не гірше за інших суперкарів. І найголовніше – уся тяга доступна у будь-який момент, не має сенсу звикати до характеристики двигуна або швидкодії 8-ступінчастого автомату – як натиснув, так і отримав. Це дає те саме відчуття єднання з автівкою, за яке прихильники й обирають BMW.

Mercedes ML350 CDI потужніша за суперника – 258 к.с. та 620 Нм крутного моменту. Проте рухається вона спокійніше. Розгін від нуля до сотні, вірогідно, не набагато повільніший – 7,2 с. Однак за кермом цього апарату все відчувається абсолютно інакше. І справа не у тому, що 7-ступінчастий автомат не такий розторопний – якраз до нього претензій і немає. Налаштування педалі газу тут призначено на поважний рух – заради помітного прискорення потрібно натиснути різко, до упору, і зачекати 0,5 с – тоді 6 циліндрів продемонструють, на що вони здатні. Інакше набір швидкості відбуватиметься м’яко – щоб зберегти у середині салоні атмосферу спокою та затишку. У цьому увесь Mercedes – він занадто комфортний.

BMW – справжня протилежність Mercedes. Автівка Х5 передає водію абсолютно все те, що вона знає сама: розташування коліс, якість покриття, курсове положення. Іноді здається, ніби п’ятою точкою відчуваєш усі процеси у механізмах, що відбуваються в автівці. І тим самим наче стаєш продовженням автівки. Абсолютний ефект присутності. Мало віриться, що ця махина важить понад 2000 кілограмів. Щонайменший дотик до рульового колеса чітко змінює напрямок руху. Під час поворотів – тотальний контроль на будь-якій швидкості. Електронні нашийники налагоджені так, що навіть під час стандартного режиму можна трішки повиляти кормою, а якщо перевести Drive Select у положення «Sport+», то можна по-справжньому рухатися боком. Авжеж, якщо вмієш, адже гостре рульове колесо та чутлива педаль акселератору помилок не допускають.

Mercedes дивиться на все це звисока. Автівка має змогу відокремити пасажирів всередині від усього, що відбувається зовні. На це працює як шумоізоляція, так і аудіосистема з підвіскою. На будь-якій швидкості вона подібна до яхти – злегка розгойдується, тримаючи курс, однак впевнено наслідує команди свого капітану. Рульове колесо дуже легке, і яке б страшне не було асфальтове покриття під колесами, водій нічого не відчує. Не останню роль у такій всеїдності грають товсті шини – ось, де вісімнадцятидюймові колеса демонструють свій клас! Активний рух на Mercedes також можливий, проте він швидше нагадує симулятор: картинка за вікнами мелькає, пейзажі змінюються, а всередині салону світло та затишно. Прискоритися – чому б ні? Перебудуватися? Легко.

Заощадливість завжди була перевагою дизельних двигунів, і в цьому плані обидві автівки демонструють схожі цифри. У міському циклі BMW спалює приблизно 11 л на 100 кілометрів, а Mercedes – 10,5 л. Поза містом обидві показали приблизно 7 л. Цілком пристойні цифри.

Різкість BMW проти незворушності Mercedes. Що ж обрати? Важко відповісти. Багатьом здається, що BMW занадто жорстка, однак багато хто навпаки обирає її саме за це. Mercedes не витримує метушні, однак оточує пасажирів таким комфортом, що пробачаєш її простацький салон та безглузді органи керування. Ці автівки виступають в одному класі, проте відповідають абсолютно різній аудиторії.

Ось і виходить: якби губи Никанора Івановича та приставити до носа Івана Кузьмича… Однак саме у цьому і привабливість преміальних німецьких автівок, які попорпавшись у конфігурації, можна створити з абсолютно різними характерами. Якщо X5 поставити на більш високий профіль, вона рухатиметься м’якіше. Якщо ж замовити Mercedes ML 350 з AMG-пакетом, а тим паче c багатолітровим V8 – вона вийде не менш різкою, ніж BMW. Так що дивіться, обирайте, змінюйте конфігурацію – легко та швидко такі автівки не придбати!

 

Шукаєте потриману автівку? Завітайте на сайт auctionexport.com! Тут Ви знайдете безліч лотів з детальним описом характеристик автомобіля. Зверніть увагу, що вподобану автівку ви маєте змогу придбати з доставкою у будь-яке місто на території України з Канади або США.

Продаж Mercedes ML 350 CDI з доставкою у Житомир

Продаж BMW X5 xDrive30d з доставкою у Житомир

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *