Порівняльний тест BMW M3, Cadillac ATS-V та Mercedes-AMG C63 S

27 Nov

Дива про чотири двері: сучасність у вогні.

Цілком передбачувано, «німці» їдуть ніздря в ніздрю. Перевага Mercedes-Benz C63 S AMG над M3 в потужності нівелюється його зайвою вагою. BMW з 425-сильним (550 Нм) трилітровим твінтурбовим рядним шестициліндровим двигуном важить всього 1587 кг, тоді як С63, оснащений 503-сильним (700 Нм) мотором, витягує на 1785 кг. В силу цього обидва автомобілі розганяються з нуля до 96 км/год за 4 секунди рівно. Проте AMG все ж таки вдається мінімально випередити M3: 12,2 секунди, швидкість на фініші 192,3 км/год проти 12,3 секунди та 190,1 км/год відповідно. А що у Cadillac? Що ж, друзі, 1718-кілограмовий ATS-V з 3,6-літровим твінтурбовим двигуном V6 потужністю 464 к.с. та 603 Нм з місця до 96 км/год розганяється за дуже визначний час, 3,7 секунди.

Блискуче налагоджена підвіска Cadillac ATS-V, чудове рульове управління, невтомні гальма – іншими словами, у ATS-V всі найважливіші аспекти у повному порядку. І навіть більше, ніж просто у порядку. Але – і це вагоме «але» – силовий агрегат виявився не таким вже й дивовижним, яким мусив би бути, та далеко не такою милозвучним, як у німецьких суперників.

Тепер про BMW. Він неймовірний! Відрізняється особливою плавністю, як Cadillac, але при цьому володіє яскравою та безкомпромісною особливістю у дусі AMG. Коли сидиш за кермом BMW, він здається найшвидшим, а його наполеглива «шістка» невтомно тягне вперед. Крім того, крутного моменту вистачає з надлишком на всьому діапазоні обертів, а перемикання коробки передач до ручного режиму означає, що вибирати доведеться між третьою та четвертою швидкостями.

І всі ж таки ідеальних автомобілів не існує. Гіперактивна система стабілізації M3, наприклад, нам встигла набриднути. Але навіть якщо не брати до уваги безпеку на двосторонніх дорогах загального користування, нам здається, що більшість власників М3 просто натиснуть клавішу Sport та поїдуть. Або не будуть обтяжувати себе навіть цією нескладною операцією. Також ми помітили деяку нервозність у поведінці підвіски М3, що не властива двом іншим учасникам тестування. Ну і останнє, що хотілося б зауважити: BMW M3 – найстерильніший та найсуворіший автомобіль у цьому тріо.

Mercedes C63, як і М3, нас збентежив. Тут є незліченна безліч різноманітних налаштувань, серед яких важко знайти оптимальний для себе варіант, хоча саме в процесі пошуку був знайдений режим Race.

Режим Race в С63 перетворює цей автомобіль зі статечного джентльмена у дорогому костюмі на розлюченого боксера-фахівця з кастетами. Можна сказати, що режим Race розв’язує всі проблеми.

3 місце: BMW M3

Пролунає стандартно, але це краще третє місце в історії порівняльних тестів. Це доля, або як кажуть французи – C’est la vie.

2 місце: Cadillac ATS-V

Цього атлета підвів недостатньо витончений двигун та погано поставлений «голос». Cadillac залишилося доопрацювати буквально декілька деталей на шляху до досконалості.

1 місце: Mercedes-Benz C63 S AMG

Сталевий кулак в оксамитовій рукавичці. Режим Race перетворює джентльмена в брутального вуличного бійця.

Давно мрієте про сучасну закордонну автівку, але не можете зважитись та визначитись з моделлю? Тоді Вам саме до нас! Завітайте на сайт потриманих автівок auctionexport.com, та з легкістю обирайте омріяний транспортний засіб з Америки або Канади за допомогою аукціону!

Cadillac ATS-V на продаж з доставкою у місто Ужгород

Mercedes-Benz C63 S AMG на продаж з доставкою у місто Черкаси

BMW M3 на продаж з доставкою у місто Миколаїв

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *