Honda Crosstour проти швидкого сім’янина Subaru Outback

5 Jul

На вашу думку, хто крутіше: піжонський хетчбек Honda Crosstour чи сімейний універсал Subaru Outback? При проектуванні Honda Crosstour, маркетологи мали намір вклинитися між BMW X6 та Porsche Panamera. І це був безпрограшний варіант. Якщо вже виходити на ринок, то у новій, модерновій ніші. Протоптані доріжки – для невдах.

Компанія Honda завжди була на висоті, сміливості їй не позичати. Хоча гра наперегони з BMW та Porsche швидше пахне безрозсудністю. Та справа в іншому. Усі ці новоявлені повнопривідні псевдокупе не вирішують жодної задачі, яка була б не під силу звичайному універсалу чи кросоверу. Спостерігатимемо за подальшою долею Honda Crosstour. А поки що зіставимо її з простим універсалом, тим паче що коштують вони майже однаково, та й двигуни вони мають подібні.

Суперництво з монстрами стилю може призвести до фіаско, однак вже простаків з утилітарного табору Crosstour неодмінно переможе. Що може протиставити їй мрія батька сімейства, Subaru Outback? Смішно сказати: оппозитний двигун та спритний 6-швидкісний автомат, які дають розгін за 7,5 с до 100 км, гарну прохідність завдяки постійному повному приводу, оптимальну розвісовку по осях разом з чудовою керованістю та величезний багажник. Інакше кажучи, практично все, що потрібно для чудової автівки, окрім гарного зовнішнього вигляду. Проте й Honda Crosstour далеко не хлопчисько. У неї величезна довжина кузову – цілих 5 м, незручний вузький багажний відсік, підозрілий повний привід, який працює за схемою автоматичного підключення та величезна загальна маса, що спиняє розгін до 100 км за 9 с. Звучить, наче пісня.

А ось екстер’єр вийшов досить специфічний. У ньому явно присутні агресія, претензія, плагіат та арабо-американізми у решітці радіатору. Це якщо дивитися спереду. Ззаду наче дивишся на Chrysler Crossfire.

Зовнішній вигляд у Subaru Outback анітрохи не краще. Він подібний Hyundai, що на наших трасах означає: вас затруть, затиснуть й ви не зможете від’їхати від будинку далі, як на п’ятдесят метрів. Щодня вам доведеться оформляти ДТП, а у протоколі протилежна сторона пояснюватиме: “А я його взагалі не помітив”. Проте й у Subaru Outback можна закохатися. Вже тільки тому, що в її салоні можна спати удвох. Це не просто зручно, але ще й вселяє довіру.

Цього разу по бездоріжжю ми пробиралися тихо та спокійно. Дорожній просвіт у японської автівки – понад 200 мм. Однак дуже малий кут в’їзду через наявні довгі звіси та бампер. Кут перелому теж обмежений довгою базою.

Хто ж став переможцем? Начебто у Subaru постійний повний привід та оптимальний розподіл ваги по осям – переконливі аргументи. Проте Honda не пасе задніх. Муфта повного приводу працює без скарг. Електронні помічники працюють з розумом, без дурниць. Тому трюки з вивішуванням коліс даються Crosstour набагато легше.

Тепер можна обрати переможця!

Головний недолік Subaru – в її самовпевненій гордовитості. Вона вважає себе легендою й, прикриваючись титулом, перестала думати про дурниці, які на ділі виявилися занадто важливими. Honda, навпаки, добре підготувалася до змагання, переконавши нас, що має не лише крутий вигляд. Я б віддав перемогу Crosstour, але покидаючи її кожного разу, ми не могли відмитися від відчуття задушливих понтів, якими вона буквально просякнута. Й, на жаль, тільки тому перемога за Subaru.

Якщо маєте бажання придбати будь-яку потриману автівку у США або у Канаді з доставкою у місто Київ, то Вам варто звернути увагу на сайт auctionexport.com, завдяки якому Ви з легкістю зробите свій вибір!

Продаж Honda Crosstour

Продаж Subaru Outback

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *