Протиборство гібридних седанів: Тойота Камрі Гібрид XLE, Хонда Аккорд Гібрид Touring, Форд Ф’южен Гібрид SE та Фольксваген Джетта Гібрид SEL Premium

13 Jun

Тойота Камрі Гібрид XLE 2014

Свого роду еталоном для сімейних гібридних седанів вже багато років є Тойота Камрі Гібрид, яка презентує найпопулярніший в США сегмент авторинку, технологію Тойота, що спирається на поєднання електротяги та бензинового двигуна. На сьогодні не викликає подиву те, що раніше вважалося революційним, однак давайте все одно ще раз все розкладемо по поличках.

За належність Камрі до класу гібридних седанів промовляє наявність 2,5-літрового 4-циліндрового бензинового мотору поруч з електродвигуном та розміщені у багажному відсіку нікель-метал-гідридні батареї, що його живлять. Регулювальником розподілу енергії (з якого джерела та у якій кількості у кожний конкретний момент) тут виступає варіатор, що керується електронікою. Обидва двигуни у більшості випадків працюють одночасно, але можуть функціонувати й автономно. Батареї отримують заряд від мотору та шляхом повернення енергії при гальмуванні.

Базову комплектацію Тойота Камрі Гібрид 2014 можна отримати за $ 26950. Вона містить у собі 2-зонний автоматичний клімат-контроль, систему доступу та пуску мотору без застосування ключа, систему Блютуз для телефонів й радіо та інтерфейс для використання з додатків iPhone.

Форд Ф’южен Гібрид SE 2013

Перша Форд Ф’южен Гібрид була дуже скромною зовні та за кількістю продажів. Модернізовану ж версію можна чесно назвати сенсацією. Вона має прекрасний вигляд й це не пройшло повз увагу покупців, що підтверджується обсягом продажів, що впритул наблизилися до результатів Тойота Камрі Гібрид.

Безумовно, Ф’южен Гібрид – найгарніша автівка серед автівок нашого тестування. Якось один випадковий спостережник сплутав її з Jaguar.

Система гібридної тяги Ф’южен Гібрид схожа зa комплектацією з Тойота Камрі: один електродвигун, що живиться від літій-іонних батарей, та 4-циліндровий 2-літровий бензиновий мотор, працюють у тісному тандемі. Стартова ціна за Форд Фюжен Гібрид – $ 26995 та пропонує майже такий же перелік оснащення, що й у Тойота Камрі Гібрид базової комплектації.

Хонда Аккорд Гібрид Touring 2014

Ця автівка справляє враження і як сімейний седан, і як економічний седан.

Гібридна частина Хонди Аккорд Гібрид має відмінності від систем, що пропонуються Тойота Камрі та Форд Фюжен. Хонда Аккорд має 2 електродвигуни. Один з них працює як генератор для батарей та електроустаткування, а інший вирішує різноманітні обставини, що виникають у дорозі. За живлення літій-іонних батарей виступає 4-циліндровий бензиновий мотор об’ємом 2 л, однак коли цього вимагають обставини, він бере на себе головну працю – при різкому стартуванні чи на шалених швидкостях, інакше кажучи, коли він понад усе потрібний. Отож, не все так просто.

Дещо спритніше йдуть справи з внутрішнім устаткуванням Хонда Аккорд Гібрид. Базова комплектація за $ 29945 налічує ідентичне устаткування, що й у Тойота Камрі XLE, за винятком системи моніторингу за сліпими зонами LaneWatch та камери огляду позаду.

Фольксваген Джетта Гібрид SEL Premium 2014

За більшістю показників VW Джетта щільно наблизилася до середньорозмірних седанів. Але VW Джетта більш простору в салоні, ніж це здається з першого погляду. Ще однією ознакою є її вартість, і тут різниця між іншими суперниками та аналогічно оснащеною Джетта Гібрид становить лише $ 2000.

Гібридна технологія VW Джетта Гібрид дещо відрізняється від технологій інших автівок нашого тестування. Тут також встановлені літій-іонні батареї у багажному відсіку, а ще 7-ступенева АМКП з 2-ма зчепленнями, 4-циліндровий турбований бензиновий мотор (1,4 л) та електродвигун. Це абсолютно інакша система, схожа з попередніми лише тим, що обидва двигуни «співають» як дуетом, так і індивідуально.

Найдешевшу VW Джетта Гібрид базової комплектації можна придбати тільки під замовлення вартістю $ 26015, отож за приклад ми взяли версію Джетта SE, що коштує $ 28080. Вона устаткована аналогічно з Форд Фюжен та Тойота Камрі, щоправда, тут крісла керуються за 6 параметрами (у суперників їх 8), а салон оздоблений шкірозамінником. Проте наявне супутникове радіо.

За оцінкою ЕРА, VW Джетта витрачає 5,2 л пального на 100 км пробігу у змішаному циклі, 5,6 л рухаючись містом та 4,9 л по шосе.

4 сходинка: Тойота Камрі Гібрид

Попри заощадливість, Камрі Гібрид як і седан сімейного класу все одно відстає від Форд Ф’южен та Хонда Аккорд. Хоч він майже такий же скорий (96 км на годину набирає за 7,6 с) як і Аккорд, у цілому Гібрид куди менш чутливий та приємний у керуванні. Керування автівкою неприємно вразило вагою, а рульове колесо ніяк не хотіло повертатися у центральну позицію. До того ж регенеративні гальма повсякчас видавали цілий ряд дивних звуків.

Камрі Гібрид у нашому тестуванні опинилася на останній сходинці.

Гібридна система Тойота, знайома усім та перевірена часом, у даному випадку виявилася найменш результативною.

Відставання Тойота Камрі від конкурентів тільки посилюється, коли мова йде про заощадження. Вона показала себе найпрожорливішою у кожній із запропонованих обставин на дорозі та ще й найдорожчою на автозаправці, навіть не дивлячись на те, що VW Джетта потребує найдорожче пальне. Відрадою Тойота Камрі може стати лише те, що її витрата пального цілком збігається з оцінками ЕРА та складає 5,88 л на 100 кілометрів.

3 сходинка: Фольксваген Джетта Гібрид

Найкраще придбання та найбільший недолік у VW Джетта являє собою, безумовно, турбований мотор. Електродвигун пропонує чудову плавну тягу на низьких обертах, притискує вас у крісло, внаслідок VW Джетта не марнує тяги у будь-який ситуації. VW енергійна у місті, рішучо рухається на високошвидкісних шосе, її мотор чудово звучить й відчувається ненапруженим, чого не скажеш про інших суперників.

Джетта виявилася коштовною як при придбанні, так і в утриманні, оскільки потребує більш коштовного пального.

Але нам безсумнівно сподобалося поведінка VW Джетта Гібрид при русі. Вона найменше нагадує про належність автівки до гібридних седанів. Інколи Джетта Гібрид ще й спортивна – чудові чутливі гальма й, відповідно, найкращий результат у тестуванні на гальмування до повної зупинки зі швидкості 100 км на годину – 35,66 м. Вона має менші зовнішні габарити та спритну 7-швидкісну АМКП, яка, однак, понервувала нас при стартуванні на підйомі, оскільки автівка повсякчас відкочувалася назад. У будь-якому випадку, Джетта має деякі унікальні особливості, на відміну від Тойота Камрі.

2 сходинка: Хонда Аккорд Гібрид

Аккорд у нашому тестуванні виявилася найекономнішою (щоправда, з невеликим відривом), однак була бита суперником за іншими параметрами.

Оскільки більшу частину свого життя більшість гібридних автівок проводять між містом та замістом, то при тривалому використанні Хонда Аккорд ви значно заощадите, ніж з Тойота Камрі чи з VW Джетта.

Хонда Аккорд Гібрид не ховає своєї належності до гібридного класу, сповіщаючи про це повсякчасним шумом мотору, особливо на підйомах.

Проте, заощадження – не найголовніша риса Аккорд Гібрид. ЇЇ рульове колесо зрозуміле та чуйне, наче у звичайної Аккорд, вона надає впевненості у будь-якій обставині, чи то на вулиці серед міста чи на звивистому серпантині  по узгір’ї вулканів Долини Смерті. Якість руху так само відмінна: набагато більш результативніше поєднанно зручність та контроль над трасою, ніж в Тойота Камрі.

1 сходинка: Форд Фюжен Гібрид

Як і Хонда Аккорд, Форд Ф’южен вінчає список переможців в найекономічнішому русі містом з цифрами 4,44 л на 100 кілометрів. За містом вона так само виявилася найекономнішою, витративши 5,7 л пального на 100 км, а на швидкісній трасі видала також  не найгірший третій результат – 5,34 л.

Одним з них став функціональний багажний відсік Фюжен. Попри те, що в об’ємі він менший за багажники Хонда Аккорд (348 л) та Тойота Камрі (368 л) й складає  340 л, в експлуатації він набагато зручніший. Нижню чверть передньої частини багажного відсіку зайняли батареї, формуючи наче полку, куди можна втиснути валізу чи інший багаж. Така комбінація дає змогу складати спинки задніх крісел за схемою 60/40.

Узагальнюючи все вищесказане про Форд Ф’южен Гібрид: тим, кому у новинку гібридна автівка, з цією автівкою буде легко. Вона практично не відрізняється від звичайного автомобілю, значно заощаджуючи при цьому пальне та, відповідно, ваші кошти.

На автомобільному аукціоні auctionexport.com великий вибір потриманих автомобілів, де кожен може зробити свій вибір. Скориставшись «Пошуком», Ви знайдете безліч пропозицій щодо продажу таких машин, як Тойота Камрі Гібрид XLE, Хонда Аккорд Гібрид Touring, Форд Фюжен Гібрид SE та Фольксваген Джетта Гібрид SEL Premium. Не зволікайте!

Продаж авто Тойота Камрі Гібрид XLE 2014

Продаж авто Форд Фюжен Гібрид SE 2013

Продаж авто Хонда Аккорд Гібрид Touring 2014

Продаж авто Фольксваген Джетта Гібрид SEL Premium 2014

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *