Тонка червона лінія: Volkswagen Golf R та GTI:

6 Jun

VW Golf GTI Performance:

У назві гарячої 5-дверкової автівки фігурує приставка Performance, за яку з вас додатково попросять 1150 €. Технічно ж ми отримаємо натомість 220 к.с. – 230 к.с., та трохи кращі динамічні характеристики (щоправда, час на вправу 80-120 км/год залишився незмінним).

Куди цікавіше наявність у GTI Performance спеціально розробленого для неї та для Golf R регульованого блокування диференціалу передньої осі. Її фрикціони змикаються під впливом електронасосу, який створює необхідний тиск. Тож на виході з віражу під впливом тяги навантажується зовнішнє колесо, що має краще зчеплення (на нього може передаватися до 100% моменту). Це дає змогу ефективніше вводити автівку у траєкторію.

У порівнянні зі стандартним Golf, GTI нижче на 15 мм, однак вибравши серед 3-х режимів руху режим Comfort, можна розраховувати на цілком поблажливе ставлення до м’якого місця. Зручні крісла додають зручності та комфорту. Вони не тільки допомагають на поворотах вираженою бічною підтримкою, а й мотивують до тривалих подорожей. Як і в першого GTI, сидіння автівки оббиті матеріалом у клітинку, що у дусі часу комбінує зі шкірою та замшею.

VW Golf R:

У спортивному салоні вже немає ніякої синтетики, все оздоблено шкірою та замшею. Обшивка панелей рясніє вставками під карбон. На нижній спиці рульового колеса розмістили літеру R, а спідометр розмічений до 320 км/год (у GTI – лише до 280 км/год). Однак електронний нашийник чуйно обмежує максимальний розгін до 250 км/год.

Під капотом VW Golf R маємо той самий двигун ЕА888, що й у GTI. Але завдяки цілій програмі доробок – від переосмисленої головки блоку циліндрів до системи подвійного уприскування пального – він видає вже 300 к.с.

Підвіска у Golf R занижена ще на 5 мм. Додайте сюди більш жорсткі налаштування підвіски, й ви зрозумієте, що на кожен день така модель не для кожного. Ще одна неприємна новина криється у налаштуваннях підсилювача керма. Річ у тім, що Golf R, як й GTI, використовує змінне передавальне співвідношення при повороті рульового колеса. Тобто від упору до упору вам доведеться зробити лише 2,1 оберту (у стандартному Golf – 2,75 оберту).

Як у GTI, так і у Golf R у списку опцій значиться запозичений у гольф-класі з преміуму адаптивний круїз-контроль. Крім іншого він показує на дисплеї панелі приладів рекомендації триматися подалі від автівки попереду, щоб уникнути зіткнення у разі екстреного гальмування.

Висновок:

Якщо вибирати автівку на кожен день, то краще віддати перевагу GTI. Почнемо з того, що вона коштує дешевше, а її потенціалу за очі вистачить для шляхів загального користування. Golf R буде чудовим вибором для тих, кому просто бути першим вже недостатньо – йому потрібно бути першим завжди. На дорозі й на треку, взимку й влітку. Натомість майбутній власник Golf R повинен змиритися з деякими незручностями в процесі експлуатації. Що ж, мистецтво вимагає жертв.

На автомобільному аукціоні auctionexport.com великий вибір потриманих автомобілів, де кожен може зробити свій вибір. Скориставшись «Пошуком», Ви знайдете безліч пропозицій щодо продажу таких машин, як Volkswagen Golf R та GTI. Не пропустить свій шанс!

Продаж VW Golf GTI Performance

Продаж VW Golf R

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *